ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

Προφίλ Έκθεσης Emitt

 

26 – 29 Ιανουάριου 2017

Εκθεσιακό Κέντρο TÜYAP – Beylikdüzü

Τη νέα χρονιά, από  26 έως 29 Ιανουαρίου 2017, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, και τη συνεργασία των TUROFED (Turkey Hoteliers Federation), TYD (Tourism Investment Association), την αιγίδα της THY Corporation και την οργάνωση της EKIN - ITE Group, η έκθεση EMITT θα διεξαχθεί για 3η φορά. Το 2015, προσέλκυσε 4.550 συμμετέχοντες από 71 χώρες καλύπτοντας πλήρως το χώρο του TÜYAP Exhibition Centre.

Την EMITT 2015, επισκέφθηκαν 64.350 επαγγελματίες του τουρισμού και 77.550 επισκέπτες με καταγωγή από 71 χώρες και συνολικά 142.100 άτομα, όλων των επαγγελματιών της Τουρκίας (ταξιδιωτικά γραφεία, tour operators, ξενοδοχεία) καθώς και φορείς περισσότερων από 200 πόλεων της.

Η έκθεση EMITT λειτουργεί μόνο για επαγγελματίες του τουρισμού τις δύο πρώτες μέρες και για το κοινό τις δύο τελευταίες. Είναι η μόνη έκθεση της Τουρκίας που παρόλη την οικονομική κρίση, πέτυχε να έχει μια αύξηση ύψους 10% συγκριτικά με το 2014, που είχε επίσης αύξηση 10% από την προηγούμενη χρονιά. Η συνεχόμενη και ικανοποιητική ανοδική πορεία της ΕΜΙΤΤ τα τελευταία 5 χρόνια ενθάρρυνε τους διοργανωτές και την ΤÜYAP να ολοκληρώσουν την κατασκευή τριών νέων μεγάλων χολ, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των χολ σε 12 για χρήση το 2016.

Χώρες που συμμετέχουν στην ΕΜΙΤΤ:

Ιταλία, Μπαχρέιν, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Ρωσία, Κροατία, Βραζιλία, Σλοβενία, Μογκολία, Λευκορωσία, Ουζμπεκιστάν, Λετονία, Μαυροβούνιο, Γερμανία, ΠΓΔΜ, Μαυριτανία, Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Γαλλία, Τυνησία, Βιετνάμ, Μαλβίδες, Ινδία, Κορέα, Λίβανος, Νότιος Αφρική, Ταϊλάνδη, Σεϋχέλλες, Μάλτα, Υεμένη, Γεωργία, Αργεντινή, Κούβα, Κουβέιτ κ.ά..

 

Η ελληνική παρουσία στην ΕΜΙΤΤ

Παρά την προφανή μεγάλη σημασία που παρουσιάζει η έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό,  μέχρι και το 2013 η συμμετοχή της Ελλάδας ήταν αποσπασματική και περιοριζόταν σε διάσπαρτα περίπτερα φορέων και επιχειρήσεων σε όλη την έκταση του εκθεσιακού κέντρου. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η άτυπη απαγόρευση της επίσημης συμμετοχής των δημόσιων φορέων σε τουριστικές εκθέσεις στην Τουρκία. Αυτή η έλλειψη συνοχής και κεντρικής οργάνωσης δυσκόλευε τους δυνητικούς συνεργάτες να προσεγγίσουν αποτελεσματικά τα ελληνικά περίπτερα, οπότε και τα αποτελέσματα των ελληνικών συμμετοχών ήταν πενιχρά.

Η νέα εποχή για την ελληνική παρουσία στην ΕΜΙΤΤ

Από την έκθεση του 2014 η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην, προς όφελος ασφαλώς της ελληνικής παρουσίας στην έκθεση και -όπως αποδείχθηκε- συνολικά του ελληνικού τουρισμού. Η εταιρεία «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», έχοντας στο ενεργητικό της από τα προηγούμενα χρόνια βραβευμένες συμμετοχές πελατών της, φορέων και επιχειρήσεων σε τουριστικές εκθέσεις της Τουρκίας, εξασφάλισε από τους διοργανωτές τής ΕΜΙΤΤ, την αποκλειστική δυνατότητα να οργανώσει ένα μεγάλο περίπτερο ελληνικών συμμετοχών σε ενιαίο χώρο της Έκθεσης, στο Hall των διεθνών εκθετών.

Η προσπάθεια αυτή, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει, αφού για πρώτη φορά επιχειρήθηκε ανάλογης έκτασης εγχείρημα από ελληνικής πλευράς, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σε έναν ενιαίο χώρο πάνω από 600 τ.μ., αναπτύχθηκαν περίπτερα ελληνικών συμμετοχών πάνω από 400 τ.μ., με ενιαίο ύφος υψηλής ποιότητας κατασκευής, όπου οι συμμετέχοντες φορείς και επιχειρήσεις, εκτός από τους δικούς τους κύριους και βοηθητικούς χώρους, είχα στη διάθεσή τους πρόσθετο χώρο επιχειρηματικών συναντήσεων VIP, υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης και διερμηνείας, τηλεοπτικό στούντιο για την καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού, υπηρεσίες γραφείου Τύπου κ.λπ..

Το περίπτερο αυτό των ελληνικών συμμετοχών δέσποσε στην έκθεσηβραβεύτηκε ως το πλέον οργανωμένο και πρωταγωνιστικό, ενώ έτυχε διθυραμβικών σχολίων από το σύνολο σχεδόν των έντυπων και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. της Τουρκίας, με μεγάλες εφημερίδες όπως η «Μιλλιέτ», η «Χουριέτ» κ.λπ., να έχουν ολοσέλιδα αφιερώματα στην πρωτόγνωρη αυτή ελληνική συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της υψηλής επισκεψιμότητας που παρουσίασε το συγκεκριμένο περίπτερο από τουριστικούς επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενο κοινό, τιμήθηκε και με επισκέψεις από κορυφαίους παράγοντες, όπως ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας διοργάνωσης της Έκθεσης, ΙΤΕ, αλλά και ο Έλληνας πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη καθώς και πολλοί άλλοι.
 
Floor Plan  με τη θέση των ελληνικών περιπτέρων
 
 
 
Δείτε τον Τιμοκατάλογο της ΕΜΙΤΤ 2017