ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

Η Εταιρεία

Προφίλ

Η επιχείρηση "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.", είναι μια πρότυπη πολυμετοχική επιχείρηση στο Βόρειο Αιγαίο, στο χώρο των εκδόσεων, εκτυπώσεων, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επιφανείας 710 τετραγωνικών, που περιλαμβάνουν γραφεία, ατελιέ και  μια πλήρη σύγχρονη εκτυπωτική μονάδα, ενώ απασχολεί 39 μισθωτούς και 12 εξωτερικούς συνεργάτες. Η εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 για το σύνολο των εργασιών της.

Εχει δικό της εκδοτικό οίκο (εκδόσεις "ΑΙΟΛΙΔΑ") αναλαμβάνει ολοκληρωμένα Projects διαφημιστικής προβολής έντυπης και ηλεκτρονικής, από τη φάση του σχεδιασμού μέχρι την υλοποίηση, ενώ διατηρεί ξεχωριστό τμήμα ηλεκτρονικών εφαρμογών εξειδικευμένο στην ανάπτυξη ιστοσελίδων και δημιουργία portals και ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops) αλλά και στον σχεδιασμό και οργάνωση διαφημιστικής καμπάνιας μέσω διαδικτύου για επιχειρήσεις, φορείς ή και ολόκληρες περιοχές.

Ειδικεύεται στο branding επιχειρήσεων και περιοχών με ολοκληρωμένες λύσεις που περιλαμβάνουν από τον σχεδιασμό των λογοτύπων και των βασικών σλόγκαν προβολής, μέχρι την οργάνωση της συνολικής διαδικασίας προβολής μέσω εντύπων, ηλεκτρονικών μέσων, εκδηλώσεων, συμμετοχής σε εκθέσεις, επικοινωνίας με opinion leaders και ευρύ στοχευμένο κοινό, με εξειδίκευση στις αγορές των νησιών του Αιγαίου, της Βόρειας Ελλάδας και της Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια δε, έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα, ανοίγοντας τις πολλά υποσχόμενες και ραγδαία ανερχόμενες νέες αγορές της Κασπίας
 

Η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» στην Τουρκία

Η εταιρία τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρώσει  τη δράση της στην αγορά της Τουρκίας έχοντας στο οπλοστάσιό της τρία  βασικά πλεονεκτήματα:
  • Την απόλυτη καθετοποίηση των δραστηριοτήτων της, που της δίνει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται και να υλοποιεί ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές λύσεις για τους πελάτες της.
  • Την υψηλή εξειδίκευση των στελεχών της σε θέματα branding γενικά, αλλά και στις επιμέρους πλευρές της σχετικής επικοινωνίας (σχεδιασμός καμπάνιας, σχεδιασμός επικοινωνιακού υλικού, εντοπισμός και προσέγγιση ατόμων και ομάδων - στόχων, επικοινωνιακή κλιμάκωση και συνδυασμός μεθόδων).
  • Την άριστη γνώση της τουρκικής αγοράς, των ιδιαιτεροτήτων και των τρόπων προσέγγισής της, λόγω της μακράς ενασχόλησης των στελεχών της εταιρείας και της μελέτης των σχετικών παραμέτρων, των άριστων σχέσεων με παράγοντες της τουρκικής αγοράς σε επίπεδο πολιτικών παραγόντων, αιρετών της αυτοδιοίκησης, αιρετών Επιμελητηρίων και επαγγελματικών ενώσεων, στελεχών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας κ.λπ..

Με βάση τα πιο πάνω στοιχεία, έχει  επενδύσει στρατηγικά τα τελευταία χρόνια στην τουρκική αγορά, αναπτύσσοντας ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργατών (αντιπροσώπων, μεταφραστών, προμηθευτών εξοπλισμού, κατασκευαστών κλπ.) σε πολλές περιοχές της Τουρκίας με έμφαση στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρία συμμετέχει και στις δύο βασικές τουριστικές εκθέσεις στην Τουρκία (ΕΜΜΙΤ της Κωνσταντινούπολης και ΤΤΙ της Σμύρνης, ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην ελληνική αγορά) με περίπτερα που δημιουργεί  και υποστηρίζει για πελάτες της,  αναλαμβάνοντας για λογαριασμό τους τη συνολική διαχείριση του περιπτέρου (γραμματειακή υποστήριξη, μεταφραστική υποστήριξη, οργάνωση επιχειρηματικών επαφών, εκδηλώσεις και events προσέλκυσης κοινού και επιχειρηματιών και προβολής των συμμετεχόντων κ.λπ.). Οι πελάτες της  είναι μεμονωμένοι επιχειρηματίες, ομάδες επιχειρηματιών, Eπιμελητήρια, Δήμοι και Περιφέρειες.

Ενδεικτικά της επιτυχημένης παρουσίας της, είναι δυο στοιχεία:

Στην έκθεση ΕΜΜΙΤ της Κωνσταντινούπολης συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 4.000 εκθέτες σε περισσότερα από 1.000 περίπτερα και από αυτά μόνο 15-20 βραβεύονται με διάφορα βραβεία (οργάνωσης, πρωτότυπου σχεδιασμού, επιτυχημένων προωθητικών ενεργειών, επισκεψιμότητας κ.λπ.). Συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια, περίπτερα που σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και λειτούργησαν καθ’ ολοκληρία από την "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.", βραβεύθηκαν.

 

Συγκεκριμένα, στην ΕΜΜΙΤ του 2012, περίπτερο της Λέσβου επιφάνειας 66μ2, βραβεύθηκε ως το "Πλέον Eπισκέψιμο Περίπτερο",  στην ΕΜΜΙΤ του 2013, το περίπτερο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου επιφανείας 84μ2,  βραβεύθηκε ως το "Πλέον Οργανωμένο Περίπτερο" και οι κορυφαίες βραβεύσεις ήλθαν το 2014, 2015 και 2016 για τα μεγάλα περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών, που βραβεύθηκαν ως "το πλέον οργανωμένο και πρωταγωνιστικό περίπτερο".